Friskvårdsbehandlingar

Våra friskvårdsbehandlingar

Klicka här  för att boka en behandling

Anneli Törnell

www.nyponrosen.se

Anneli heter jag och driver Nyponrosen sedan 1997

 

Jag är diplomerad idrottsmassör i Svensk Klassisk Massage från GGI (Göteborgs Gymnastiska Institut), 1997.

Där gick jag även en kurs i ”Touch for health” (kroppsbalansering).

Hösten 2003 läste jag kurs I i Kraniosakral Mekanik hos Bröderna Tranberg i Göteborg.

Diplomerad bindvävsmassör blev jag hösten 2007 på GGI.

Sedan våren 2013 arbetar jag som massör ute på företag och har mottagning på Folketshusvägen/Mossvägen i Nol

Men fr o m måndag 5 september kommer jag att finnas tillgänglig på måndagar hos Hälsoteket / Lifebutik på Ale Torg i Nödinge

Priserna för tjänsterna är   Rygg- & Nackmassage (30 min)  350,-     Helkroppsmassage (60 min)  650,-

Välkomna

 

 

 


Maria Douglasson

www.sinnligframtid.com

Maria Douglasson

Maria Douglasson, sinnligframtid.com

Reiki Healing

Det är en behandling där din kropp tillförs universell energi, som löser upp cellminnen och blockeringar i kroppen. Det är läkande och ger Dig ett härligt lugn. Det skapar en positiv eftertänksamhet, lugn och ny härlig energi!

Bindvävsmassage

Här sker massagen på huden utan olja. Den påverkar kroppen på djupet även om massagen sker ytligt. Bindvävs-”dragen” sker längs kroppens nervbanor och har en djupgående verkan på bindväv, organ,meridianer och nervsystem mm. Utomlands används den på vissa sjukhus. 

Behandling av triggerpunkter

Här behandlas ömma punkter på musklerna. Symptomen är ofta huvudvärk och annan smärta i kroppen. Smärtan behöver inte sitta där triggerpunkten är utan kan stråla ut i ett sk. smärtutbredningsområde. Genom ett bestämt tryck på den ömmande punkten kan den avlägsnas och smärtan försvinna.

Taktil massage

Det är en massage som sätter igång kroppens eget ”lugn och ro” system, eftersom det frigörs en massa oxytociner i kroppen. Taktilmassage lämpar sig till alla personer i alla åldrar. Genom att komma i djup avslappning, återhämtar sig kroppen snabbare, och man känner sig pigg och bekräftad efteråt.  Massagen sker på huden, och inte ner på musklerna. Värmeflaskorna ligger bekvämt på ryggen/magen och på dina fötter, och ger en skön tyngd. Du kommer att bli helt ”inboad” och fullständigt avslappnad. Det är inte ovanligt att man somnar till en liten stund.

Kinesiologi

Det är en gammal österländsk läkekonst med många olika kraftfulla tekniker. Här jobbar jag med att hitta obalanser i kroppen för att hjälpa den att självläka.

Fotbehandling (ej medicinsk)

Unna dina friska fötter en skön stund. Jag tvättar, gör peeling, skrapar, filar. Klipper och formar dina naglar och målar dem om du vill. Avslutas med en härlig fotmassage. Ca 1 timma 350:
Läs mer på sinnligframtid.com

Maria Torvad

www.halsokraften.se

 

Maria Torvad

Maria Torvad halsokraften.se

Horstmannteknik

Har du värk i nacke, axlar, höfter, spända eller överansträngda muskler? Lider du av tennisarmbåge, musarm, återkommande huvudvärk eller har stressrelaterade problem? Sömnlöshet?

Då kan jag hjälpa dig på ett skonsamt och effektivt sätt att komma till rätta med problemet.

Homeopati

Har du allergi, problem med mage/tarm, hormonella obalanser eller hudproblem (t.ex. akne, finnar, eksem, rosacea) gör jag en anamnes och ställer frågor som kommer att leda mig till valet av ett passande homeopatmedel som skall hjälpa kroppen att komma i balans.

 Qi-tarapi


Jag mäter kroppens energistatus för att hitta eventuella obalanser i meridiansystemet. Dessa kan jag behandla med ljusakupunktur som tillför energi och omfördelar den energi som redan finns. Detta aktiverar kroppens egna resurser till självläkning.
http://halsokraften.se/qi-terapi/

Kosmetisk akupunktur

Jag ger också kosmetisk akupunktur till dig som vill få en naturlig lyster i ansiktet, öka spänsten i ansiktsmusklerna och minska åldrandets tecken. Som bonus stimuleras också immunförsvaret av behandlingen.

Läs mer på hemsidan, halsokraften.se